Pieczarki w maśle czosnkowym.


składniki:
  • pół kostki masła
  • łyżeczka sproszkowanego imbiru
  • dwie szklanki małych pieczarek
  • 200 g tofu
  • 4 małe ząbki czosnku
  • świeża natka pietruszki (ewentualnie suszona)
przepis:
  1. masło roztopić na patelni, dodać imbir i czosnek, podsmażać 2-3 minuty
  2. dodać pieczarki, dusić do czasu, aż będą miekkie
  3. dodać tofu, wszystko wymieszać i jeszcze chwilę dusić, by tofu się podgrzało
  4. potrawę wyłożyć na półmisek, posypać świeżą natką pietruszki
Ja użyłem pietruszki suszonej, którą posypałem potrawę jeszcze na patelni.

Przepis zaczerpnięty z książki "Kuchnia wegetariańska", zdjęcie własne.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty